söndag 27 mars 2011

Vårsol..

Hej hej..
Nu har jag o hundarna varit här i Markaryd i en hel månad.. Tiden har minsann gått undan. Dom slutade löpa för ett tag sen o har äntligen kunnat börja leka me systers hund Rocco.. Det har gått över förväntan faktiskt.. Visst har dom alltid funkat ihop men Rocco brukar kunna bli lite väl jobbig på mina flickor o Bonnie har en tendens att bli en riktig suris. Men han har varit jättelugn o fin.. Så nu ligger dom alla i vardagsrummet o sover ihop..
Bonnie o Gisse har verkligen noll kondition just nu o hinner inte me i Roccos tempo.. Dom blir trötta snabbt o behöver vila lite emellan.. Men riktigt skönt o kunna ha dom ute nu i vårsolen..

Förresten, eftersom ja uppdaterar så dåligt har ja säkert inte hunnit berätta att Gisse varit sjuk me.. Såg en dag att hon inte kunde stänga munnen och hon hade en stor svullnad under hakan och även hela ena sidan av underkäken va svullen. Dagen efter stängde hon munnen lite men de rann brun/gult slem ur ena mungipan.. Så jag o min syster plockade fram stora ficklampan o började kolla igenom hennes mun o tänder.. Då hittade ja en abcess som de så fint heter.. Alltså en böld som satt på tandköttet.. När ja tryckte på den kom de en massa blodblandad vätska med var i.. Så de blev en tripp te veterinären o hon fick antibiotika att äta i två veckor samt smärtstillande/antiinflammatoriskt som hon skulle äta en vecka. Dock efter redan två dagar så hade svullnaden börjat gå ner o hon va mycke piggare.. Nu syns de bara ett litet sår efter bölden o hon e som vanligt igen.. Har drygt en vecka kvar me antibiotika o efter de så får vi hoppas på att de inte kommer tillbaka.. Kommer de tillbaka blir de till att kolla hennes tand istället.. Mattes plånbok gråter av blotta tanken.. Men så länge min lilla Gisse mår bra o e frisk så e ja nöjd..

Nu ska ja äta lite godis o förbereda mig för jobbet imorrn..
Slänger ut lite bilder från dagen i solen..
hej hej
Rocco visar mamma-Gisse bollen


Bonnie o Rocco busar..


Rocco fintar Bonnie..


Bonnie me solen i ögonen..


Bonnie o Rocco spanar..Här syns de att dom e syskon..


Syskonkärlek-Mer bus än allvar..
Bonnie kan se riktigt grym ut..


Syster med familjen..Gisse e helt fixerad av bollen..


Mera bus..


Gisse solar sig..

2 kommentarer:

  1. Fina bilder =) Hoppas Gisse är bättre ! Kolla gärna in min nya blogg ! kram Sara

    SvaraRadera
  2. Vad händer mer i Markaryd då ?

    SvaraRadera